SSKY Erikoisnäyttely 14.09.2024

Erikoisnäyttely Suomen Seurakoirayhdistyksen alaisille roduille 14.9.2024

 

Aika: 14.9.2024. Arvostelu alkaa klo 10.

Paikka: Villa Mainiemi, Mainiementie, Lammi, 16900 Hämeenlinna

Ulkonäyttely

Rodut: Suomen Seurakoirayhdistyksen alaiset rodut, myös pennut 5-7 kk ja 7-9 kk sekä jälkeläisluokat

Järjestäjä: Suomen Seurakoirayhdistys, pääerikoisnäyttely.

Ilmoittautumiset: 22.8.2024 mennessä, vain sähköisesti Showlink

Numerolaput ja näyttelykirje toimitetaan vain sähköisesti, ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiin.

 

Hinnat: 38 € ensimmäinen koira, saman omistajan 2. jne 30 €

Pennut ja veteraanit 30 € 

yli 10 v. Veteraanit veteraaniluokkaan ilmoitettuna ilmaiseksi 

Vain sähköinen ilmoittautuminen 

 

Tuomaritiedot julkaistu, ilmoittautuminen avattu 6.6.-7.6.2024.

Palkintotuomarit:

Varalla ryhmä 1 roduille Tibor Havelka, Slovakia
Varalla ryhmä 2 & 9 roduille Maarit Hassinen
Varalla ryhmä 5 & 8 roduille Markku Mähönen
Varalla ryhmä 6 roduille Katja Korhonen
 

aidi, alentejonkoira, bukovinankoira, castro laboreironkoira, continental bulldog, grönlanninkoira, kromfohrländer, pesukarhukoira, polski owczarek nizinny, tosa Markku Mähönen

akita, hokkaidonkoira, kainkoira, kanadaneskimokoira, kintamani-balinkoira, kishunkoira, koreanjindonkoira, shiba, shikokunkoira, taiwaninkoira, thaimaanpystykorva Nina Janger

amerikanakita Maarit Hassinen

barbet, buhund, islanninlammaskoira, jakutianlaika, kaanaankoira, lunnikoira, meksikonkarvatonkoirat, perunkarvatonkoirat, tanskanpystykorva, thai ridgeback, volpino italiano Katja Korhonen

bergamonpaimenkoira, ceskoslovensky vlciak, katalonianpaimenkoira, lancashirenkarjakoira, mallorcanpaimenkoira, medimurjenkoira, pieniamerikanpaimenkoira, pyreneittenpaimenkoirat, saarlooswolfhond, schapendoes, serra de airesinpaimenkoira, valkoinenpaimenkoira Kati Taipale

broholminkoira, dogo argentino, estrelanvuoristokoirat, fila brasileiro, hollanninrottakoira, itävallanpinseri, kanariandoggi, kangalinkoira, mallorcandoggi, pyreneittenkoira, sao miguelinfila, shar pei, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, transmontano mastiff, uruguayncimarron Kirsi Tevalin

grosspitzit, karpaattienkoira, karstinpaimenkoira, kroatianpaimenkoira, maremmano-abruzzese, mittelspitzit, owczarek podhalanski, romanianpaimenkoira, slovakiancuvac, tornjak Tibor Havelka, Slovakia

Ryhmäkilpailut:
Paras pentu Kirsi Tevalin
Paras juniori Nina Janger 
Paras veteraani Tibor Havelka
Paras kasvattajaryhmä Maarit Hassinen
Paras jälkeläisryhmä Maarit Hassinen
Best in Show Markku Mähönen

 

NÄYTTELYYN LIITTYVÄT TIEDUSTELUT:
 

Ilmoittautumista koskevat tiedustelut: Erika Häkkinen, greatflames@gmail.com

Muut tiedustelut: Maarit Haavisto, ameniras@gmail.com

 

Vom Suomi sponsoroi Suomen Seurakoirayhdistyksen erikoisnäyttelyn 2024.
YHTEISTYÖKUMPPANIMME

Vom Suomi.

___________________________

Tuomariesittelyt:

(täydentyy)

Maarit Hassinen

Tuomariesittely: Maarit Hassinen, Mikkeli, Suomi

 

 

Olen syntyperäinen mikkeliläinen. Olen omistanut ja kasvattanut chihuahoja jo 40 vuoden ajan. Pentueita Golden Lily’s kennelnimelle syntyi aikanaan harvakseltaan, korkeintaan 1-2 pentuetta vuodessa, mutta pienimuotoisuudesta huolimatta kasvatustyö on palkittu Vuolasvirta-palkinnolla nro 534 sekä Suomen Koirankasvattajat ry:n kasvattajapalkinnolla. Lukumääräisesti pentuja ei ole kovin paljoa, mutta silti Golden Lily’s –kennelnimeä on kantanut kaikkiaan noin 30 valiota, ja Chihuahua ry on palkinnut kennelin vuoden menestyksekkäimpänä pitkäkarvaisten chihuahojen kasvattajana neljänä vuonna peräkkäin vuosina 2002-2005. Tällä hetkellä en enää kasvata, mutta kotona asustaa neljä eri-ikäistä chihuahuanarttua lemmikkeinä. Näistä yhden kanssa käydään myös näyttelyissä, jotta tuntuma myös näytteilleasettajan rooliin säilyy.

Minut valittiin Suomen kennelliiton järjestämälle ulkomuototuomarien peruskurssille 2013, ja pätevöidyin oman rotuni ulkomuototuomariksi v. 2014. Minulla on tällä hetkellä oikeudet arvostella  kaikkia rotuja ryhmistä 2, 3, 4, 5 ja 9 sekä osaa ryhmien 1 ja 8 roduista.

Arvosteluoikeudet: https://www.fci.be/en/judges/Judge.aspx?id=4155

 

Olen aiemmin arvostellut SSKY:n erikoisnäyttelyssä mittelspitzeja, ja tällä kerralla kehääni astelevat amerikanakitat. Toivottavasti saan arvostella ison määrän näitä majesteettisia pystykorvia. Toivon myös, että erikoisnäyttely kerää runsaan osanottajamäärän kaikkiin rotujärjestön edustamiin rotuihin.

Katja Korhonen

Tuomariesittely: Katja Korhonen, Kempele, Suomi

Koiraharrastushistoriani alkaa vuodesta 1985, jolloin lapsuuden kotiini hankittiin rescue. samojedinkoira Tiilimaan Jekku. Ensimmäisen oman koirani sain vuonna 1990, samojedinkoiran Dollardance Avemarien, josta tuli myöhemmin kennelini kantanarttu. Pentueita olen teettänyt jonkin verran aktiivisesti 1990-luvulla. Olen omistanut/perheessäni on ollut muita seuraavia rotuja: pohjanpystykorva, harmaanorjanhirvikoira, sileäkarvainen noutaja ja suomenajokoira. Ulkomuototuomariksi valmistuin 2007 ja laajennan hiljalleen eri roturyhmiin.

 

Olen Oulun alueen koirayhdistysaktiivi ja järjestän alueellani mm. näyttelykoulutuksia. Olen mukana järjestämässä koiranäyttelyitä ja pohjoisessa järjestämässä mm.tuomarikoulutuksia. Olen myös noutajakoiratoiminta-aktiivi, mutta nykyisin keskityn eniten ulkomuototuomaritehtäviin.  Olen arvostellut Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Virossa. Vapaa-ajalla harrastan päivittäin ulkoilua koirieni kanssa ja metsästän myös syksyisin, niin että koirani saavat vieteilleen tarkoituksenmukaista toimintaa.

Kennelnimi:Schatzave´s ja kasvattanut seuraavia rotuja:samojedinkoira

Luen ehkä itseni erikoistuneeksi ryhmiin FCI5 ja FCI8. Erityisesti samojedinkoira ja sileäkarvainen noutaja ovat rakkaat rodut.


Arvosteluoikeudet: https://www.fci.be/en/judges/Judge.aspx?id=764

 

Kiitos kutsusta näyttelyyn, vietetään mukava päivä. Toivon että saatte kattavan arvostelun ja mukavan kehäkokemuksen koirallenne ja itsellenne kehässäni. Odotan innolla näyttelypäivää.

 

Kati Taipale

Kati Taipale, Suomi

Koiria minulla on ollut vuodesta 1989, rotuina olleet mm. skyenterrierit, partacolliet ja pulit. Ulkomuotuomariksi minut on pätevöity 2018. Kennelliiton luottamustehtäviä minulla on ollut mm. aluekouluttaja ja kennelneuvoja. Yhdistystoiminnassa aktiivisuutta on ollut niin rotujärjestö- kuin harrastusyhdistyksissä.

Minut on palkittu oman rotujärjestön hopeisella kunniamerkillä sekä Kennelliiton pronssisella ansiomerkillä. Tällä hetkellä olen Unkarinpaimenkoirat ry:n puheenjohtaja ja jalostustoimikunnan puheenjohtaja.

Toimin kouluttavana tuomarina puleille, pumeille, mudeille, komondorille ja kuvaszille. Lisäksi toimin eri koiranäyttelyiden toimikunnissa ja toimikunnan ulkopuolisissa tehtävissä.

Olen kasvattanut muutaman pentueen puleja kennelnimellä Ximene's.

Olen erikoistunut unkarilaisiin paimenkoiriin ja FCI1 - ryhmä on ns. 'oma ryhmä', mutta kiinnostus rotuihin on lisääntynyt matkan varrella ja nyt minulla on arvosteluoikeusia yli 100 rodulle FCI ryhmistä 1, 3, 4, 7 ja 10. Tällä hetkellä opiskelen myös FCI 2 rotuja.  

Arvosteluoikeudet: http://www.fci.be/en/Judges/Judge.aspx?id=4996


Kiitän lämpimästi kutsusta päästä arvostelemaan erikoisnäyttelyynne. Näyttelypaikka on kaunis ja mahdollistaa historiallisten rakennusten sylissä tunnelmallisen tapahtuman. Minulle on valikoitunut arvosteltavaksi erityisen tärkeitä rotuja, joita olen saanut vuosien varrella arvostella ja saanut kohdata erittäin korkeatasoisia yksilöitä. Odotan tapaavani tälläkin kertaa laadukkaita koiria kaikissa roduissa. Päivästä tulee varmasti mieleenpainuva ja on toivottavasti täynnä positiivisia kohtaamisia. 

 

Kirsi Tevalin

Kirsi Tevalin, Inkoo, Suomi

 

Aktiivinen harrastus alkoi 14-vuotiaana ensimmäisen bokserin kanssa. Olen ollut ulkomuototuomari vuodesta 1984. Harrastus painottuu tällä hetkellä koiranäyttelytuomarina toimimiseen ja yhdistystoimintaan. Olen Kennelliiton valtuustossa ja näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnassa, koulutan näyttelytuomareita ja otan vastaan useamman rodun arvostelukokeita. Käymme näyttelyissä myös pojan bostoninterrierin kanssa.

Kennelnimi: Bora Bora, kasvatimme muutaman bokseripentueen 90- luvulla.

Ryhmä 2 on oma ryhmäni. Myös ryhmän 9 pienet molossit ovat lähellä sydäntä.

Arvosteluoikeudet: https://www.fci.be/en/judges/Judge.aspx?id=350 

 

Koirien kaunis käsittely on tärkeää, myös kilpaileminen hyvässä hengessä. Kaikenlainen liioittelu sekä ulkomuodossa että koiran esittämisessä eivät ole tätä päivää. Mukava tulla arvostelemaan näyttelyynne, kiitos kutsusta,